Şansın Oyunu: Onlayn Kazinoda Öz Yolumu Tapmağım

boach.hi.ethiet

New Member
University Course
Social Sciences
Həyatımda heç vaxt qumarı ciddi bir şey kimi qəbul etməmişəm. Sadəcə işdən sonra stres atmaq üçün bir neçə dəqiqə telefonuma baxırdım. Amma keçən ilin payızında hər şey dəyişdi. Sentyabr ayının ortaları idi, Bakıda hələ də isti hava hökm sürürdü, mən isə ofisdə oturub növbəti hesabatı yekunlaşdırmağa çalışırdım. Axşam saat yeddiyə yaxın işi bitirdim, evə gəldim, çaydanı qoydum və divana uzandım. Telefonumda sosial şəbəkələri gəzərkən bir dostumun paylaşdığı oyun reklamına rast gəldim. Adətən belə şeylərə fikir vermirəm, amma həmin gün nəsə məni çəkdi. Bəlkə də yorğunluq, bəlkə də sadəcə maraq idi.

Elə həmin axşam ilk dəfə onlayn kazino saytına daxil oldum. Səmimi deyim, əvvəlcə çaşqınlıq keçirdim. Hansı oyunu seçməli, necə oynamalı, nə qədər qoymalı? Hər şey qarışıq görünürdü. Amma sonra gördüm ki, saytın güncel giriş bölməsi çox rahat və aydın şəkildə hazırlanıb. Yeni başlayanlar üçün izahlar var, bonuslar təklif olunur. Mən də kiçik bir məbləğlə başlamaq qərarına gəldim. İlk oynadığım oyun sadə bir meyvə avtomatı idi. Uşaq vaxtı bazarlarda gördüyüm o avtomatların onlayn versiyası. Xatirələr canlandı, gülümsədim. İlk cəhddə böyük uduş olmadı, amma kiçik bir məbləğ qazandım. Bu kiçik qələbə məni həvəsləndirdi.

Növbəti həftələrdə mütəmadi olaraq axşamlar bir neçə dəqiqə oynamağa başladım. Bu, artıq vərdişə çevrilirdi. İşdən gəlirəm, yemək yeyirəm, sonra telefonu götürüb bir az oynayıram. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma maraqlı olan odur ki, mən heç vaxt böyük məbləğlər qoymurdum. Mənim üçün əsas məqsəd əylənmək və bir az başımı dincəltmək idi. Noyabr ayında bir axşam dostum Rəşad mənə zəng etdi. Dedi ki, eşitdim sən onlayn kazino oynayırsan, mənə də öyrət. Əvvəlcə tərəddüd etdim, çünki bilirdim ki, bəzi insanlar bu işə həddindən artıq qapılır. Amma Rəşad ağıllı adamdır, ona etibar etdim. Ona saytı göstərdim, güncel giriş linkini göndərdim və birlikdə bir neçə oyun oynadıq. O da mənim kimi kiçik məbləğlərlə başladı və tez bir zamanda öyrəndi.

Dekabr ayında maraqlı bir hadisə baş verdi. Milad bayramı ərəfəsində sayt xüsusi bonuslar təklif edirdi. Mən də həmin bonuslardan istifadə etmək qərarına gəldim. Bir axşam işdən gələndən sonra oturdum və bir neçə saat oynadım. Əvvəlcə heç nə udmadım, hətta bir az uduzdum. Amma sonra bir oyunda nəsə dəyişdi. Ekranda simvollar elə düzüldü ki, mən bir neçə yüz manat qazandım. Bu, mənim üçün böyük məbləğ deyildi, amma sevindirici idi. Əsas odur ki, həmin axşam mən anladım ki, bu oyunlarda əsas şey nə qədər qazandığın deyil, nə qədər həzz aldığındır. Həmin gecə yatmazdan əvvəl düşündüm: bəlkə də bu, sadəcə təsadüf idi, bəlkə də şansın bir oyunu idi.

Yanvar ayında iş yüküm artdı, ona görə də bir müddət oyunlara ara verdim. Amma fevralda yenidən qayıtdım. Bu dəfə fərqli bir oyun sınadım. Bu oyun daha mürəkkəb idi, strategiya tələb edirdi. Əvvəlcə çətinlik çəkdim, amma tədricən öyrəndim. Mart ayında bir axşam Rəşad mənə zəng edib dedi ki, saytda yeni kəşbek sistemi var, yəni itirdiyin məbləğin bir hissəsini geri qaytarırlar. Bu, mənim üçün gözlənilməz bir xəbər oldu. Belə çıxır ki, onlayn kazinolar təkcə udmaq üçün deyil, həm də uduzduqda bir qədər kompensasiya almaq üçün imkan yaradır. Bu, mənim oyuna yanaşmamı dəyişdi. Artıq daha rahat oynayırdım, çünki bilirdim ki, hər şey itirmirəm.

Aprel ayında bir həftəlik məzuniyyət götürdüm. Qərar verdim ki, bu müddətdə bir az səyahət edim, istirahət edim. Amma axşamlar yenə də telefonumu götürüb bir neçə dəqiqə oynayırdım. Bir axşam otel otağında oturub oynayarkən böyük bir uduş əldə etdim. Bu dəfə min manatdan çox qazandım. Ürəyim yerindən oynadı. Dərhal Rəşada zəng etdim, dedim ki, gör nə oldu. O da sevindi, dedi ki, sən artıq peşəkar olursan. Amma mən özümü peşəkar saymırdım. Sadəcə şanslı bir axşam idi. Ertəsi gün həmin pulla ailəmə kiçik hədiyyələr aldım. Bu, mənə daha çox sevinc gətirdi.

May ayında saytda yeni turnirlər başladı. Mən də bir neçəsində iştirak etdim. Böyük uduşlar qazanmadım, amma maraqlı idi. Turnirlər zamanı digər oyunçularla rəqabət hissi məni həvəsləndirirdi. İyun ayında işdə layihə yekunlaşdı, mən də bir az istirahət etmək qərarına gəldim. İyul ayında Rəşadla birlikdə Qəbələyə getdik. Təbiət qoynunda istirahət edərkən axşamlar yenə də oyunları yada salırdıq. Rəşad dedi ki, sən məni bu işə öyrətdin, indi mən də sənin kimi kiçik məbləğlərlə oynayıram və həzz alıram. Bu sözlər məni qürurlandırdı.

Avqust ayında bir axşam evdə oturub oynayarkən düşündüm: bu oyunlar mənim həyatıma nə qatdı? Əvvəlcə sadəcə əyləncə idi. Sonra vərdişə çevrildi. Amma ən əsası, mən bu oyunlardan öyrəndim ki, həyatda hər şey təsadüfdən ibarət deyil. Bəzən şans sənə gülümsəyir, bəzən yox. Amma əsas olan odur ki, sən bu şansı necə idarə edirsən. Mən heç vaxt böyük məbləğlər qoymadım, heç vaxt uduzduğum pulla ailəmin ehtiyaclarını qarşılamadım. Bu, mənim üçün bir prinsip idi. Və bu prinsip məni həmişə qorudu.

Sentyabr ayında yenidən işə qayıtdım. İndi axşamlar oyun oynamaq mənim üçün bir növ istirahət formasıdır. Bəzən bir neçə dəqiqə, bəzən bir neçə saat. Amma heç vaxt həddi aşmıram. Oktyabr ayında saytda yeni oyunlar əlavə olundu. Mən də onları sınadım. Bəziləri maraqlı idi, bəziləri yox. Amma hər birində yeni bir şey öyrəndim. Noyabr ayında Rəşad mənə dedi ki, sən artıq bu işdə təcrübəlisən, bəlkə də başqalarına da öyrədəsən. Mən güldüm, dedim ki, mən sadəcə həvəskarəm. Amma düşündüm ki, bəlkə də doğrudan da bu təcrübəmi paylaşmaq lazımdır.

Dekabr ayında ilin yekununu götürdüm. Bu il ərzində nə qazandım? Əvvəlcə kiçik məbləğlər, sonra bir neçə yüz manat, sonra min manatdan çox. Amma əsas qazancım pul deyildi. Əsas qazancım təcrübə, əyləncə və dostluq idi. Rəşadla münasibətim daha da möhkəmləndi. İşdə stresimi atmağı öyrəndim. Və ən əsası, mən anladım ki, onlayn kazino oyunları təkcə qumar deyil, həm də bir növ intellektual oyundur. Burada strategiya, səbir və düşünmək lazımdır.

Yanvar ayında yeni il başladı. Mən də yeni hədəflər qoydum. Bu il daha çox oyun növləri sınamaq, daha çox öyrənmək istəyirəm. Amma heç vaxt həddi aşmayacağam. Çünki bilirəm ki, hər şeyin bir həddi var. Onlayn kazino oyunları mənim üçün bir hobby, bir əyləncə, bir istirahət formasıdır. Bu, mənim həyatımın mərkəzi deyil. Mənim həyatımın mərkəzində ailəm, işim və dostlarım dayanır.

Bu günlərdə tez-tez düşünürəm: bəs mən bu oyunlara necə başladım? Sadəcə bir reklam gördüm, maraqlandım, sınadım. Sonra davam etdim. Bəzən uddum, bəzən uduzdum. Amma heç vaxt peşman olmadım. Çünki bu təcrübə mənə çox şey öyrətdi. Mənə öyrətdi ki, həyatda hər şeyə ehtiyatla yanaşmaq lazımdır. Hər şeyə hədd qoymaq lazımdır. Və ən əsası, hər şeydən həzz almaq lazımdır.

Əgər siz də onlayn kazino oyunlarına başlamaq istəyirsinizsə, mənim bir neçə məsləhətim var. Birincisi, kiçik məbləğlərlə başlayın. İkincisi, heç vaxt itirdiyiniz pulla ailənizin ehtiyaclarını qarşılamayın. Üçüncüsü, hər şeyə hədd qoyun. Dördüncüsü, bu oyunları ciddi qazanc mənbəyi kimi görməyin. Bu, sadəcə əyləncədir. Və beşincisi, güncel giriş linklərini izləyin, çünki saytlar tez-tez yenilənir və siz ən son bonuslardan xəbərdar olmalısınız.

Sonda demək istəyirəm ki, onlayn kazino oyunları mənim həyatımda müsbət bir təcrübə oldu. Mən bu oyunlardan çox şey öyrəndim. Amma ən əsası, mən özümü idarə etməyi öyrəndim. Bu, həyatda ən vacib bacarıqdır. Çünki həyatda hər şey təsadüfdən ibarət deyil. Bəzən şans sənə gülümsəyir, bəzən yox. Amma əsas olan odur ki, sən bu şansı necə idarə edirsən. Mən öz şansımı idarə etməyi öyrəndim. Və bu, mənim üçün ən böyük uduşdur.